Canoas utfärdspaddlare

Vårt kanotskjul på Bredan är i aktivt bruk och de lediga kajakplatserna är få till antalet. Medlemmar som har betalat för bruksrätt kan använda föreningens paddlingsutrustning.

Varje tisdag från början av maj till september ordnas en ledd paddlingsutfärd, Tisdagspaddling, för medlemmar (inga gäster får tas med).  Rutt och längd på utfärden anpassas efter deltagarna. Om möjligt delas gruppen i två. Såväl medlemmar som nyligen börjat paddla som mer erfarna paddlare är välkomna med. För att tillräckligt många ledare ska kunna garanteras bör man anmäla sig till tisdagspaddlingarna i Suomisport.
På tisdagar bör du vara startklar senast kl. 17.45.

Tekniktorsdagar, där medlemmar kan öva upp sin paddlingsteknik,
arrangeras under sommaren på torsdagar med start kl. 18. Innehållet på tekniktorsdagarna anpassas enligt deltagarnas behov och önskemål. Effektiv framåtpaddling, styrdrag och stöd, vågpaddling, rollar eller räddningsövningar är exempel på innehåll. Tekniktorsdagarna är ämnade för ALLA medlemmar – även för dem som nyligen deltagit i grundkursen. Så nybörjare modigt med bara!
Kom ihåg att anmäla dig i Suomisport.

Vi arrangerar även kurser med andra teman för medlemmar, till exempel navigering och turpaddling. Berätta för oss vad som intresserar dig, så försöker vi ordna kurser enligt önskemål. Under vintersäsongen har vi turer i simhall där man t.ex. kan finslipa sin roll. Förhandsanmälan bör göras till alla kurser.

Under sommaren arrangerar vi  ledda dags- och veckoslutsutfärder. Dessa utannonseras på Suomisport. De längre utfärderna förutsätter en viss erfarenhet av uteliv och paddling i varierande förhållanden. Det ordnas även mindre krävande dags- eller veckoslutsutfärder som också passar nybörjare och mindre erfarna paddlare. I inbjudan till utfärden ingår alltid en beskrivning av utfärdens kravnivå.

En stor del av våra medlemmar paddlar regelbundet på egen hand och gör egna utfärder på såväl närliggande vatten som längre bort. Fråga modigt av skolnings- och utfärdsansvariga, ledare och andra medlemmar om lämpliga utfärdsmål och tips för utfärdspaddling. Du kan också höra dig för om paddlingssällskap på Canoas Facebooksidor.

Alla anmälningar till utfärdspaddlarnas evenemang sker i Suomisport.


Utfärdsansvarig:
Eeva Munter
retkivastaava.canoa(a)gmail.com

Skolningsansvarig:
Minna Hilkos
koulutusvastaava.canoa(a)gmail.com