Hitta till Bredan

Canoas kanotskjul Bredan ligger i ändan av Bredviksvägen på de till Esbo hörande Sommaröarna. Dit kommer man med buss 145 eller med egen bil (parkering på gräsplanen invid skjulet) eller cykel. Bredan ligger naturnära vid Bredvikens strand, av vilken det också har fått sitt namn. Från Bredan kan man paddla ut i nästan vilket väder som helst. Bredviken är en skyddad vik, därifrån man på ett ögonblick kommer längs smala sund till både Sommaröarnas inre vatten och den yttre skärgården.

I Bredan ryms kanoter både inomhus och under täckta ställningar utomhus och det finns också kanotplatser under bar himmel. I skjulet finns skilda omklädningsrum för damer och herrar; intill skjulet finns ett utedass och verktygsförråd. Skjulet har elektricitet men inte rinnande vatten.

På gårdsplanen finns ställningar för torkning av kanoter och vid stranden tre lågt flytande bryggor, från vilka det är lätt att ge sig ut på vattnen med kanot. Bredan är en utmärkt utgångspunkt för såväl kortare turer som långfärder. Såväl Canoas paddlingskurser som föreningens ordinarie paddlingsarrangemang har Bredan som stödjepunkt.

Bild: Espoon karttapalvelu