Canoas utfärdspaddlare

Vårt kanotsjul på Bredan har varit i aktivt bruk och lediga kanotplatser är få till antalet. Medlemmarna som har betalat rätten att hyra kanoterna kan använda föreningens kanotutrustning.

Varje tisdagkväll från Maj till September ordnas åt medelmmarna (inte gäster!) en ledd tisdagsutfärd. Paddlingssträckan beror på antalet deltagare och vid behov kan gruppen delas i två. Du är hjärtligt välkommen med i början av din paddlingshobby eller som en aktiv paddlare. Till tisdagspaddlingen behöver man inte förhandsanmäla sig. Du bör vara startklar klo 17.45 vid skjulet.

Tekniktorsdagen, en teknikövning för medlemmarna ordnas på torsdagar kl. 18.00 under sommarsäsongen. Kom ihåg att anmäla dig! Övningarna beror på deltagarnas behov och intressen (t.ex. effektiv paddlingsteknik, styrande paddeldrag, vågpaddling, eskimosvängningar).

Vi arrangerar även övriga kurser för medlemmar, som navigering. Berätta för oss vad intresserar dig, så försök vi förverkliga dem. Under vintersäsongen har vi simhallsturer för tex eskimosvängningar. Till dessa kurser är det förhandsanmälan.

Under sommaren arrangerar vi flera guidade dags- och veckoslutsutfärder. Dessa meddelas i Nimenhuuto. Längre resor kräver en viss utfärds- och kanoterfarenhet under besvärliga förhållanden, men under säsongen finns det enklare dags- eller veckoslutsutfärder som passar nybörjare.

En stor del av våra medlemmar paddlar regelbundet på egen hand och gör egna utfärder till närliggande vatten och också längre bort. Fråga modigt av skolnings- och utfärdsansvariga, ledare och andra medlemmar om bra utfärdsmål och tips.

Bli medlem i utfärdspaddlarnas Nimenhuuto, så ser du mer detaljerad information om evenemangen, du kan anmäla dig samt gå med i diskussioner om ämnet.

Till alla utfärdspaddlarnas evenemang anmäler man sig via Nimenhuuto.
Nimenhuutos kalender

Utfärdsansvariga:
Eeva Munter, Ari-Pekka Korkeamäki
retkivastaava(at)canoa.fi

Skolningsansvarig:
Minna Hilkos
koulutusvastaava(at)canoa.fi